“У протекла 24 сата на подручју ХНЖ-а на цовид-19 тестирано је укупно 18 узорака, од чега је шест било позитивних, а два резултата односе се на Мостар”, изјавио је новинарима директор Завода за јавно здравство ХНЖ-а Нермин Авдић.

За сутра је сазвана заједничка сједница предсједника Владе ХНЖ-а, начелника стожера цивилне заштите жупаније из свих јединица локалне самоуправе гдје ће се разговарати о увођењу карантене.

Такођер, заједнички састанак представника жупанијских стожера цивилне заштите Западнохерцеговачке, Херцеговачко-неретванске и Херцегбосанске жупаније с представницима Свеучилишне клиничке болнице Мостар, одржат ће се у петак, 27. ожујка у Широком Бријегу, објавила је Фена.

Истакнуо је да се у изолацијском блоку Клинике за инфективне болести у Мостару тренутно налази седам болесника, од којих су три на респиратору, један на кисеонику, а остали су у побољшању.

Од заражених вирусом цовид-19 у ХНЖ-у, девет регистрираних пацијената је из Мостара и 17 из Коњица. Први случај заразе у тој жупанији забиљежен је 17. ожујка у Мостару, а први смрти случај проузрочен коронавирусом забиљежен је у протекли уторак када је преминуо 53-годишњи мушкарац из Коњица.