Хонгконшка полиција је данас бацила сузавац како би растјерала стотине демонстранта у црном, од којих су неки наоружани бензинским бомбама, тијеком скупа који обиљежава шест мјесеци од када су власти упале у станицу метроа и ухитиле просвједнике.

Посљедњи сукоби су међу најнасилнијим који су се догодили у граду под кинеском влашћу након раздобља релативног мира након интензивних антивладиних просвједа који су ескалирали у липњу прошле године, а страхови због коронавируса задржавају многе становнике у затвореном простору.

Стотине просвједника окупили су се у и око четврти Монг Кок и станице подземне жељезнице Принце Едwард, гдје је 31. коловоза дошло до највећег насиља, када је полиција испалила сузавац на продемократске просвједнике који су бацали бензинске бомбе.

Неки су узвикивали “Ослободите Хонг Конг, револуција нашег времена”, док су други позвали на растјеривање полиције, користећи слогане који су обиљежили претходне просвједе.

Како се број просвједника повећавао, неки су запалили ватру на Натхан Роад у округу Коwлоон, док су други поставили блокаде на путу. Станица подземне жељезнице Монг Кок била је затворена.