Одлуком Стожера цивилне заштите Републике Хрватске о ублажавању одређених епидемиолошких мјера од данас па до 28. фебруара омогућен је ограничен рад кафића, теретана, казина и аутомат клубова, дјечјих играоница и школа страних језика.

Попуштање мјера пропраћено је прецизним епидемиолошким оквиром, па се тако особе које преузимају храну и напитке не смију задржавати на терасама кафића или испред њих. Није допуштен улазак у кафиће, а особе које чекају испоруку морају да одржавају растојање од два метра и да користе маске.

У теретанама и фитнес центрима на 20 квадратних метара смије да буде једна особа. Треба водити бригу о вентилацији и провјетравању простора, а све справе након употребе треба дезинфиковати те није могуће користити свлачионице и тушеве.

Врата отварају и кладионице, казина и аутомат клубови, осим, за сада, у Истарској и Приморско-горанској жупанији. За аутомат клубове, казина и кладионице важе епидемиолошке мјере као и за трговине, зависно од величине, па се мора водити рачуна о броју особа.

Власници се надају како ће епидемиолошка ситуација ускоро бити побољшана и како ће на прољеће сви отворити своја врата.