У Чапљини је одржан 57. карневал фест, како кажу у Машкарској републици, у складу с епидемиолошким мјерама. Ове године поворка је била скромна, без гостију из других градова и малих машкара. Карневал је и хуманитарног карактера. Прикупљена средства биће донирана страдалима у земљотресу у Хрватској.

Зимски карневал по корона правилима, мада скромнији него иначе, није уништио машкарски дух. Као и обично машкаре су преузеле власт, обећале су испразнити благајну и ријешити све проблеме.

АНТОНИО СУШАЦ, Машкарска република

“У уторак послије паљења марка ће бити цијепљење, пронашли смо цјепиво, све ће бити у реду”, рекао је Сушац.

СМИЉАН ВИДИЋ, градоначелник Чапљине

“Ја сам малоприје рекао заповједнику маскара да му остављам пуну благајну. Видјет ћемо за два дана колико ће потрошити, наравно у праве сврхе”, казао је Видић.

Машкаре су подсјетиле на све оно лоше што је обиљежило протеклу годину – епидемију коронавируса, афере, набаву цјепива. Иако се Марку Крњевалу оптужница чита накнадно, унапријед се зна да је крив.

МИЛИЦА ПЕХАР, Машкарска република

“Сваке године наш принц буде оптужен за што јест и није крив. Ове године је крив и за корону, и за недостатак цјепива за респираторе”, исткла је Пехар.

А Марко Крњевал ће бити спаљен у уторак након читања оптужнице и суђења. Његовим кажњавањем завршава владавина машкара, када је дозвољено уз пјесму и шалу изругивати се свему и свачему, а све речено буде и опроштено.