Четири особе су убијене, међу њима осумњичени, у вишечасовној пуцњави у Чикагу.

Право крвопролиће почело је око 13.50 часова по локалном времену када је мушкарац на паркингу у Чикагу погодио хицем из ватреног оружја тридетестогодишњег мушкарца у аутомобилу, саопштила је полиција.

Истражитељи покушавају да утврде мотив напада, који је започео синоћ убиством студента /30/ Универзитета у Чикагу.

Њега је нападач Џејсон Најтингејл упуцао у главу док је сједио у аутомобилу у гаражи у четврти Хајд Парк, рекао је новинарима надзорник чикашке полиције Дејвид Браун, објавио је АП.

Жртва, студент Универзитета у Чикагу, проглашен је мртвим на лицу мјеста, јавља мрежа Еј-Би-Си.

Осумњичени је затим ушао у стамбену зграду у истој улици и испалио више хитаца у правцу жене припадника обезбјеђења, која је погођена у груди. Погодио је и седамдесетседмогодишњу жену која је и даље у критичном стању.

Најтингејл је крвави пир наставио у другој згради, гдје је отео мушкарца кога је познавао, а затим отишао до продавнице и испалио хице, усмртивши двадесетогодишњака и ранивши осамдесетједногодишњу жену у главу и врат, рекао је Браун.

Жена је, такође, у критичном стању.

По изласку из продавнице, Најтингејл је испалио хитац у девојчицу /15/ која се возила аутомобилом са мајком. Девојчица је у критичном стању, саопштила је полиција.

Затим се вратио у радњу у којој су полицајци из Чикага истраживали ранију пуцњаву и пуцао на полицајце. Нико од полицајаца није повријеђен, рекао је Браун.

Најтингејл се потом одвезао на сјевер до Иванстона, који се граничи са Чикагом, гдје је ушао у продавницу покушавајући да је опљачка и ту је пуцао, али никога није убио.

Потом је прешао улицу и отишао до ресторана гдје је пуцао жени у главу, која је, такође, у критичном стању.

Крвави погод завршен је његовом смрћу у пуцњави са полицијом на паркингу сјеверно од града.