Пројекат УСАИД/Шведске “Фарма два” подржаће промоцију и продају производа 20 пољопривредних произвођача које предводе жене из БиХ, а која се одржава од данас до недјеље, 18. октобра у Сарајеву.

Ова подршка услиједиће поводом Међународног дана жена на селу, који се обиљежава 15. октобра, када ће представници “Фарма два” пројекта одржати онлајн дискусију под називом “Препреке које смо савладале”.

Кроз ову дискусију биће представљене истакнуте жене из Требиња, Милића, Сарајева, Мостара, Сокоца, Тешња, Тузле и Градачца, које успјешно воде своје фирме или су значајно допринијеле економском оснаживању жена у БиХ.

На уличном сајму, који се одржава испред тржног центра “СЦЦ”, своје производе излаже 50 пољопривредних произвођача, од којих су 44 организације које воде жене.

“Већ пет година, ‘Фарма два’ пројект подржава и промовише оснаживање жена и њихово активно учешће у пољопривреди. Од почетка свог рада 2016. године, пројекат је пружио обуку и друге врте техничке помоћи за 1.439 жена, те подржао рад 437 пољопривредних произвођача којима управљају жене”, истакли су руководиоци пројекта.