Федерални министар здравства Вјекослав Мандић изјавио је данас током онлине сједнице Представничког дома Федералног парламента да ће у наредним данима почети вакцинација грађана у Федерацији БиХ. Казао је и како су утрошене количине за имунизацију здравствених дјелатника који се у првим редовима боре с епидемијом ЦОВИД-а.

Међу осталим тачкама најављеног дневног реда, по хитној процедури су предложене допуне Закона о кориштењу обновљивих извора енергије и ефикасне когенерације, а по скраћеном поступку је предложен закон о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести Федерације БиХ.

Према најави, на сједници ће бити ријечи о овогодишњем програму рада Представничког дома и Владе ФБиХ, извјештају о прошлогодишњем раду Владе ФБиХ и Федералне агенције за управљање одузетом имовином, као и о Годишњем плану задуживања за ову годину и Стратегији управљања дугом за период 2021.-2023. године.

У предложеном дневном реду су и одлука о издвајању новца у Фонд солидарности Федерације БиХ за 2021. годину, као и давање сагласности на ребаланс овогодишњег финансијског плана Завода за трансфузијску медицину Федерације БиХ.

Бит ће поднесени и извјештаји о резултатима активности Институције Омбудсмена за људска права БиХ за 2019. и 2020. годину.

Сједница се одржава онлине, путем цисцо wебwx платформе.