Ово је само куповина времена, опет ће бити ослобађајућа пресуда, казао је за БХРТ Ифет Ферагет адвокат Муриза Мемића.

Врховни суд Федерације БиХ дјелимично је увазио жалбу Кантоналног тужилаштва Кантона Сарјаево на ослобађајућу пресуду Кантоналног суда у Сарајеву у предмету против Љубе и Бекрије Сеферовића.

Пресуда је укинута и одређено је одржавање претреса пред Врховним судом ФБиХ.

Ферагет је казао како се појачава притисак од бх. тужилаштва и ради се на предметима. Тако да је ово све на неки начин интересантно, али и уштимано.

“Жао ми је само у овоме свему Муриза, а понављам одлука ће бити иста”, казао је он.

Подсјећамо, Џенан Мемић је страдао у фебруару 2016. године. Заједно с њим, у илиџанској Великој алеји је била дјевојка Алиса Мутап. Услијед задобијених повреда, младић је преминуо у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву седам дана касније.

Љубо Сеферовић и његов отац Бекрија били су оптужени да су скривили саобраћајну несрећу у којој је младић страдао, те су били оптужени за неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној несрећи и спречавање доказивања. Ипак, породица Џенана Мемића није била задовољна развојем ситуације, а небројено много пута указивали су на, како тврде, бројне неправилности у овом случају.

Наиме, Породица Мемић од самог почетка тврди да је Џенан убијен, те да је Тужилаштво КС са тадашњом главном тужитељицом Далидом Бурзић дигло лажну оптужницу за саобраћајну несрећу. Због тога је отац младића Муриз Мемић поднио и кривичну пријаву Државном тужилаштву које је након 11 мјесеци отворило истрагу за организирани криминал у случају Мемић.

Крајем фебруара ове године Суд БиХ је прихватио приједлог Тужилаштва о продужењу притвора за Зијада Мутапа и Хасан Дуповца.

Дуповац и Мутап, отац Алисе Мутап која је била са Џенаном Мемићем у ноћи убиства, ухапшени су 1. фебруара.

СИПА је тада претресла два објекта у Хаџићима и на Илиџи те изузела предмете који би могли послужити као докази.

Након претреса су припадници СИПА-е ухапсили Хасана Дуповца, некадашњег шефа Одсјека МУП-а КС за саобраћајне истраге, те Зијада Мутапа, оца Алисе Мутап која је у ноћи 8. фебруара 2016. године била у друштву са Џенаном Мемићем када је задобио повреде од којих је преминуо 15. фебруара.