Муриз Мемић и Ифет Ферагет поднијели су кривичну пријаву Тужилаштву БиХ против главне дисциплинске тужитељице БиХ Алене Курспахић-Надаревић. Поред ове пријаве, Ифет Ферагет као опуномоћеник породице Несада Џаферовића упутио је писмо Тужилаштву БиХ у којем је затражио укључивање овог тужилаштва у случај, како је навео, заташкавања убиства Несадовог оца Салке. Алена Курспахић-Надаревић није хтјела коментарисати ову пријаву.

Муриз Мемић и Ифет Ферагет јутрос су Тужилаштву БиХ поднијели допуну кривичне пријаве против главне дисциплинске тужитељице БиХ Алене Курспахић-Надаревић.

Мемић је казао да је Курспахић-Надаревић покретала дисциплинске поступке против бивше тужитељице Далиде Бурзић и да је она сваки пут ослобођена. Одвјетник Ферагет је утврдио да су против Бурзић поднесене неадекватне оптужбе , односно такве, да она може бити ослобођена, иако докази говоре другачије.

“Када је адвокат анализирао све документе, видио је да су поднијели такве пријаве против Далиде Бурзић да је логично било да ће бити одбачене, значи наша и пријава 11 тужилаца Кантона Сарајево. Самим тим , Алена Курспахић се нашла у кривичној пријави”, рекао је Муриз Мемић.

Друга пријава односи се на заташкавање убиства Несадовог оца Салке Џаферовића, који је погинуо прије осам година на Ступу у који случај је била укључена Курспахић -Надаревић

Адовак Ифет Ферагет каже како је тешко наћи предмете који имају тако пуно јасних доказа да тужиоци, полицијски службеници и судски вјештаци заташкавају очигледна убиства:

“Оно што боли људе који не желе да се утврди њихова одговорност јесте што је овдје укључен огроман број људи. То да су дисциплински поступци некредибилни и нефункционални, то је међународна заједница дијагностицирала у Прибеовом извјештају “, каже Ферагет.

Подсјетимо, Салко Џаферовић је страдао тако што га је на тротоару на Ступу ударио џип Чероки , који се кретао брзином већом од 20 километара на сат од дозвољене, а којим је управљао Заим Курспахић, отац главне дисциплинске тужитељице Алене Курспахић-Надаревић.