Регулаторна комисија за енергију у Федерацији Босне и Херцеговине – ФЕРК на сједници у сриједу у Мостару издала је двије дозволе за производњу електричне енергије.

Дозвола је издана подноситељу захтјева Фотонапонска електрана ЛЛФ-о, власници Вишњи Бошњак, за соларну фотонапонску електрану на стамбеној згради у Мостару, те обновљену дозволу за рад господарском друштву “ЕНЕРXИА” д.о.о. Бугојно за соларну фотонапонску електрану на подручју опћине Бугојно.

Издане су и три дозволе за производњу електричне енергије у микропостројењу ОИЕ. Ријеч је о двије соларне фотонапонске електране на подручју Чапљине подноситељу захтјева “ПРОМЕX” д.о.о. Чапљина и подноситељу захтјева “Д.О.О. ИНТЕРПАНЕЛ” Бихаћ за соларну фотонапонску електрану на подручју опћине Бихаћ.

Обновљене су четири дозволе из сектора нафтног господарства, и то за господарско друштво “АНТУНОВИЋ АГС” д.о.о. Орашје – дозвола за трговину на велико нафтним дериватима осим ЛПГ-ом и дозвола за транспорт нафтних деривата цестовним прометом, затим господарском друштву “ИСТРАБЕНЗ ПЛИНИ” д.о.о. Бреза дозвола за трговање ЛПГ-ом, те дозвола за рад за транспорт нафтних деривата цестовним прометом за “СЛИШКО” д.о.о. Жепче.

ФЕРК је усвојио и упутио у поступак опће расправе нацрт дозволе за рад за трговину на велико нафтним дериватима осим ЛПГ-ом, подноситеља захтјева д.о.о. “БАРЕЛ” Цазин. Заинтересиране особе имају могућност прегледати нацрт дозволе на wеб страници www.ферк.ба и доставити писани коментар на нацрт до 2. травња 2021. године до 10 сати, поштом на адресу Кнеза Домагоја 12 А, Мостар, као и на електроничку адресу контакт@ферк.ба.

На крају, ФЕРК је донио рјешење по жалби купца на акт које је донијело ЈП Електропривреда БиХ д.д. – Сарајево, наводи се у саопштењу из ФЕРК-а.