Традиционални фестивал божићних пјесама „Као некад пред Божић“ биће одржан 9. децембра у Дому младих у Сарајеву.

Туристичка заједница Кантона Сарајево препознаје значај овог догађаја који има статус централне и једиствене предбожићне манифестације у БиХ и регији, те ће и ове године бити покровитељ и пружити подршку удружењу Факултас за просперитет младих, организатору фестивала, договорено је на састанку представника Туристичке заједнице Кантона Сарајево и огранизатора фестивала.

“Туристичка заједница Кантона Сарајево ће уз отежавајуће околности пословања и изузетно лошију туристичку статистичку слику долазака и ноћења туриста, подржати фестивал, који више од двије деценије појачава празнично расположење у Сарајеву, као мјесту сусрета бројних познатих музичких имена из БиХ и региона али и туриста”, нагласио је проф.др. Муфик Муслић, предсједавајући Повјеренства Туристичке заједнице Кантона Сарајево.

Утемељитељ фестивала, др. сц. Маријо Пејић нагласио је важност непрекидне традиције фестивала, који ће и ове године, на помало другачији начин, допринијети промоцији и афирмацији босанскохерцеговачке културе и хрватског културног идентитета у БиХ.

“Фествиал „Као некад пред Божић“ биће одржан 9. децембра 2020. године у Дому младих. У случају ограничености броја посјеттитеља у затвореном простору фестивал ће бити одржан на он-лине платформи и у ТВ формату, уз присуство допуштеног броја посјетитеља или без публике”, саопштио је организатор.

Због пандемије ЦОВИД-19 фестивал ће бити прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији.