Филм босанскохерцеговачког редитеља Пјера Жалице “Концентриши се, баба”, од 18. јануара бит ће доступан онлајн за гледатеље широм свијета на платформи кина Митинг Поинт Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Прошлогодишњи 26. Сарајево Филм Фестивал (2020) отворен је свјетском премијером филма “Концентриши се, баба”, који је забиљежио рекордну гледаност – у прва два сата филм је гледало више од 14.000 људи у 42 земље.

Радња филма догађа се у априлу 1992. године. Бројна се породица, разбацана по цијелој Југославији, окупља у Сарајеву око одра старе мајке. Баба није добро, али се прогноза породичног љекара да је њена смрт питање минута, претвара у сате, па онда дане. Почињу сплетке, преваре и трвења око насљедства које ће остати иза старице, а нарочито око велике породичне куће у Сарајеву. Баба и посљедним уздасима својски учествује у томе, а можда је управо то и одржава у животу. Интриге и сплеткарење на штету једне од сестара овој породици су важније од јасних, застрашујућих знакова надолазеће катаклизме. Када је, на концу, превара откривена, већ је касно.

У филму глуме: Мира Бањац, Јасна Жалица, Емир Хаџихафизбеговић, Алма Прица, Јадранка Ђокић, Ведрана Божиновић, Адмир Гламочак, Џенита Имамовић, Бане Поповић, Изудин Бајровић и Дино Сарија.

Пјеру Жалици ово је трећи играни филм, након филмова “Гори ватра” (2003) и “Код амиџе Идриза” (2004).

На Ondemand.kinomeetingpoint.ba до краја мјесеца доступни су и филмови “Пун мјесец” Нермина Хамзагића (у цијелом свијету), “Маре” Андрее Штаке (доступан гледатељима у Босни и Херцеговини, Србији, Хрватској, Црној Гори, Словенији и Косову) и “Отац” Срдана Голубовића (доступан у Босни и Херцеговини и Словенији).