Удружење Срце за дјецу обољелу од рака уприличило је за викенд у Сарајеву премијерно приказивање филма названог “Са друге стране медаље”, режисерке Аиде Кауковић.

Двије ноћи заредом (28. и 29. новембра) у кино сали Општине Нови Град прилику да погледа филм имало је 60 људи, јер се поштовао дозвољени број особа које могу боравити у затвореном простору по епидемиолошким мјерама.

“Чули смо 60 уздаха, исто толико суза и послије пројекције могли су се осјетити разумијевање и емпатија у зраку. Погођена, освијештена и обогаћена публика дала је највишу оцјену за филм. Радују нас добар фидбек на овако битне пројекте, јер је управо то циљ. Да причамо о најтежим темама, јер тугујући родитељи имају потребу да причају, а то је још табу тема. Имају потребу да се њихова дјеца спомињу и да не буду заборављена”, истакли су из Удружења.

Нагласили су да је намјера пробудити свијест бх. друштва о потребама и жељама тугујућих родитеља као и одати почаст дјеци која су преминула од посљедица рака, а филм “Са друге стране медаље” је настао на иницијативу мајке Тање Кисић и режисерке Аиде Кауковић уз подршку Удружења “Срце за дјецу обољелу од рака”.