Нови филм Јасмиле Жбанић “Кво Вадис, Аида?” ексклузивно ће бити доступан онлине на платформи ондеманд.киномеетингпоинт.ба.

Филм “Кво Вадис, Аида?”, бх. кандидат за награду Оскар за најбољи страни филм, бит ће доступан на ондеманд.киномеетингпоинт.ба од 3. децембра од 20 сати гледатељима у БиХ, Хрватској, Србији, Црној Гори, Словенији, Сјеверној Македонији и Косову, саопћено је из кина Митинг Поинт.

Ондеманд.киномеетингпоинт.ба је ВОД (видео он деманд) платформа захваљујући којој ће публика у кућној атмосфери имати прилику гледати филмове из домаће, регионалне и свјетске продукције.

Код за гледање филма Јасмиле Жбанић може се купити на ондеманд.киномеетингпоинт.ба.

Свјетску премијеру је имао у такмичарском програму Венецијанског филмског фестивала, након чега је приказан и на Торонто Филм Фестивалу.

Радња филма догађа се у Босни у јулу 1995. Аида је преводитељица за Уједињене нације у малом граду Сребреници. Када српска војска заузме град, њена породица је међу хиљадама грађана који заштиту траже у бази УН-а.

Главне улоге у филму су остварили Јасна Ђуричић, Изудин Бајровић, Борис Лер, Дино Бајровић, Рејмонд Тајри, Јохан Хелденбергх, Борис Исаковић, Емир Хаџихафизбеговић, Едита Маловчић.