Званично је отворен ФИС Куп Јахорина 2021. Међународно такмичење у алпској дициплини слалом које се данаса и сутра одржава на стази Велеслалом – Прача. Организатор међународног ФИС КУП-а Јахорина 2021 је Скијашки савез БИХ а технички организатор Клуб СПД Јахорина у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина.

Старт прве трке заказан је за суботу, 23.1. са почетком у 9:00 часова, други старт је заказан за 11:30 часова док ће додјела награда бити у 12:30 часова. За други дан недјељу, 24.1. такођа важи исти распоред – први старт у 9:00 часова, други у 11:30 часова а додјела награда у 12:30 часова.

Директор смучарског клуба Јахорина, Владо Милојевић се захвалио на подршци и пожелио такмичарима добре резултате.

“Велико хвала Влади РС, Министарству породице, омладине и спорта, Граду Источно Сарајево, Општини Пале, Општини Источно Ново Сарајево, Општини Трново, члановима извршног одбора клуба, и Олимпијском центру Јахорина уз чију помоћ организујемо овај ФИС КУП.“

Директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Љевнаић је рекао како је до сада је пријављено преко 70 такмичара из читавог свијета.

Морам да кажем да смо се максимално потрудили за припрему борилишта и добијамо позитивне коментаре од такмичара. За љубитеље спорта и скијања на Јахорини желим да најавим да ћемо у наредном периоду радити на развоју горњег дијела планине, Рајску долину гдје ће се у будућности одвијати много озбиљнија такмичења.

Он се захвалио Горану Ђоковићу, који је као и цијела породица Ђоковић увијек ту да их подржи.

Не могу ријечима исказати своју неизмјерну захвалност јер је дошао да испрати ово такмичење које је за нас изузетно важно јер одређује могућност довођења Европа купа на Јахорину.

Са више од 145 цм утабаног снијега организатор се нада најбољим условима за скијаше, али и такмичаре.

Надам се успјешном такмичењу иако временски услови нису на нашој страни желимо такмичарима пуно среће а ми као домаћини ћемо се потрудити да оставимо што бољи утисак, рекао је Љевнаић.

За такмичаре из 20 земаља утрке на Јахорини су уједно и тестне за Европа куп. На Јахорини су тренутно такмичари из Србије, Црне Горе, Украјине, Кипра, Канаде, Филипина, Португала, Хонг Конга, Хрватске, Словеније, Аустрије и Француске, а фаворити су наравно такмичари– Марко Шљивић и Емир Локмић који возе за репрезентацију Босне и Херцеговине и Страхиња Станишић који ће представити репрезентацију Србије.

Јахорина има укупно 11 хомологованих ски стаза те је спремна за организацију и одржавање такмичења све четири дисциплине СЛ, ГС, СГ и ДХ!