Из Фудбалског клуба Жељезничар саопштили су данас да ће сениорску екипу у наредна, преостала два овосезонска кола Премијер лиге Босне и Херцеговине са клупе предводити Алмир Мемић.

”Због породичних проблема и даље је одсутан шеф струке, Блаж Слишковић, којем овом приликом још једном желимо да у што краћем периоду отклони поменуте проблеме. У преостала два кола Жељо ће гостовати Зрињском и дочекати Крупу”, кратко су саопштили из ФК Жељезничар на официјелној клупској интернет страници.

Слишковић је са клупе предводио Жељезничара у само четири првенствена сусрета гдје је забиљежио три пораза и реми (Широки Бријег 1:3, Сарајево 1:3, Олимпик 1:2, Радник 1:1), а у посљедња два меча тај посао обављао је његов помоћник Мемић (Вележ – 2:2, Борац – 1:2).

Уговор са Жељезничаром Слишковић има до краја сезоне, који по свему судећи неће бити продужен.

Ипак, званично прекид сарадње нити једна од страна још није обзнанила. Према појединим наводима из клуба са ”Грбавице”, о Слишковићу ће одлучивати по завршетку, за њих очајне сезоне, у којој су тек седмопласирани на табели Премијер лиге БиХ и без тријумфа још од 2. децембра прошле године када су у Мостару поразили Зрињски, резултатом 2:1.