ФК Широки Бријег најоштрије је осудио понашање Стојана Врањеша, капетана ФК Борац Бања Лука и појединих службених особа у тунелу бањалучког Градског стадиона на полувремену посљедњег сусрета и дербија 27. кола Премијер лиге БиХ.

“Иако су поједини медијски дјелатници у својим извјештајима дјеломично информисали јавност о неспортском понашању искусног играча и капетана домаћих, који би требао бити примјер младим играчима, због истине и с циљем заштите свог играча, ФК Широки Бријег дужан је реаговати и цјелокупну јавност упознати с овим немилим догађајем”, наводе из клуба с Пецаре.

Истичу како је на полувремену утакмице, приликом одласка у свлачионицу, Стојан Врањеш физички насрнуо на младог играча ФК Широког Бријега Ивана Икића и с леђа га затвореном шаком ударио у врат и затиљак, а што му је вербално наговијестио на терену након једног, како кажу, непостојећег прекршаја.

“До већег инцидента насрећу није дошло захваљујући правовременој и здраворазумској реакцији других играча који су били у близини. Но, ни то није успјело спутати разјареног Стојана Врањеша који је желио наставити обрачун с младим играчем. Свему томе свједочиле су и службене особе, како оне испред организатора утакмице, тако и двојица судаца који су били у непосредној близини и мирно проматрали немиле сцене”, нагласили су из наведеног клуба.

Очекујући како ће реагирати и адекватно санкционирати, по њиховим ријечима, дивљачко понашање капетана домаћих, играчи Широког Бријега изашли су на стадион одиграти друго полувријеме.

“Нажалост, једина нормална реакција је изостала и споменути је играч без икакве санкције заиграо у наставку, а онда и својим другим поготком у самој завршници донио побједу својој момчади. Не желећи умањивати побједу Борца који је створио више прилика и већим дијелом утакмице био бољи супарник, морамо скренути позорност и на врло тенденциозно суђење тијеком цијеле утакмице и престрого досуђени казнени ударац за домаће који је увелике и утјецао на даљњи тијек утакмице. Заправо, врло слична ситуација била је и у Купу БиХ, али и на неким другим утакмицама у којима је коначном исходу кумовао неуједначени судачки критериј”, казали су из ФК Широког Бријега.

Додају како од надлежних појединаца и тијела траже правовремену реакцију, покретање стеговног поступка и казну за Стојана Врањеша како би се, како кажу, заштитио интегритет натјецања, а понајвише сваки играч и момчад која његују искрено и поштено спортско надметање.

“Сцене којима смо свједочили у Бањој Луци не одражавају вриједности ‘фаир-плаyа’ и поштовања супарничких играча и момчади које баштини ФК Широки Бријег и ногомет у цјелини као најважнија споредна ствар на свијету, зато поручујемо да нећемо шутјети. Овакве неногометне ствари неће нас поколебати, а поглавито не ушуткати. ФК Широки Бријег, као један здрави спортски колектив и успјешна спортска средина, неће одустати од борбе за поштено спортско надметање и учинит ће све како би на спортском борилишту и тијеком игре изборио свој циљ”, наводе из клуба с Пецаре.

Аномалије у бх. ногомету којима све чешће свједочимо не воде нигдје, него нас напротив враћају у времена којима је цивилизирани свијет давно затворио врата. Стоп аномалијама у бх. ногомету, стоји у приопштењу.