Фонд солидарности УСАИД је кроз мировни пројект ПРО-Будућност обезбиједио пакете хране и хигијенских потрепштина у вриједности од 190.000 КМ за 3.680 породица широм БиХ које су највише угрожене пандемијом вируса Ковид-19.

Пакети ће бити подијељени у 72 локалне заједнице, у којима дјелује пројект ПРО-Будућност а проводи га Католик Рилиф Сервиси(ЦРС) заједно са партнерима, наводи се у саопћењу ЦРС-а.

“Помоћ је намијењена најугроженијим категоријама друштва – мањинама, старијим особама, самохраним мајкама, особама са инвалидитетом, те за 26 удружења жртава рата из Сарајева, Завидовића, Добоја, Маглаја, Братунца, Приједора, Вареша, Дервенте, Добој Југа, Мостара, Тешња, Требиња, Вишеграда, Травника, Рогатице и Сребренице”, наводи се у саопћењу.

На захтјев локалних заједница и удружења жртава рата обезбијеђено је и око 100 пакета пелена за дјецу и 260 пакета пелена за одрасле.

Из ЦРС-а истичу да је од почетка пандемије вируса Ковид-19 кроз УСАИД-ов пројект ПРО-Будућност више од 2.000 породица широм БиХ примило храну и основне хигијенске потрепштине, а бројна удружења и установе добиле су неопходна дезинфекцијска средства, шиваће машине, материјале за маске и постељину за изолаторије.