Водство најелитнијег тркачког такмичења Формуле 1 представило је оквирни календар за сезону 2021. На њему су рекордне 23 утрке свјетског првенства за Велику награде.

Сезона ће почети 21. марта у Аустралији, а завршити се 5. децембра у Абу Дабију. Први пут у историји Ф1 ће гостовати у Саудијској Арабији, а утрка ће се одржати у Џеди 28. новембра.

Још није познато што ће се догодити с дебијем Ф1 у Вијетнаму. Датум утрке, 25. април, уписан је у календар без домаћина, али утрка још није потврђена.

Према BBC-у, утрка у Ханоју неће бити одржана након аугустовског хапшења градоначелника и великог поборника утрке Нгујен Дук Чунг-а због корупције. Велика награда Вијетнама требала је дебитирати у Ф1 ове године, али је такмичење у почетку одгођено због коронавируса, а затим коначно отказано.

Предсједник и извршни директор Формуле 1 Чејс Кери рекао је да су у Ф1 сретни јер након дуге координације с промоторима, тимовима и Међународном аутомобилском федерацијом (ФИА) могу представити предвиђени календар за 2021. годину с рекордне 23 утрке. Он је нагласио да сезону 2021. планирају с навијачима, “јер су ове године доказали да могу сигурно путовати и организирати утрке уз контролу вируса”.