У складу са јучерашњом најавом премијера Кантона Сарајево Едина Форте, а поводом 100 дана рада Владе Кантона Сарајево, данас је финализиран „План реализације мјера из Споразума о приоритетима скупштинске већине у Кантону Сарајево за 2021-2022. годину“.

Овај документ је алат новинарима и аналитичарима који им омогућава праћење и корекцију рада носилаца јавних функција, али је истовремено и исказ спремности Владе КС да своје планове и резултате дијели са грађанима, наводи у уводу овога документа премијер Форто.

“Наша намјера је постићи трајну, структурну промјену набоље, промијенити однос система према грађанима и институцијама које финансирамо. Наш циљ је повратак повјерења у систем. Желимо прије свега избјећи грешке, посебно не поновити оне из прошлости. Веома смо свјесни свих проблема и способни смо их рјешавати. Дали смо конкретна обећања, чија имплементација је већ увелико започела.

Око свих мјера и промјена савјетујемо се с нашим социјалним партнерима, онима на које се промјене и мјере директно односе“, наводи даље премијер Форто.

Истиче и како овај квартални извјештај истовремено приказује и рад Владе у првих 100 дана од именовања, период који је постављен као стандард у свијету, по којем се онда процјењује успјех премијера, министара, те Владе у цјелини.

“Обичај је да током првих 100 дана, Влада и премијер конзумирају тај кратки период као вријеме мира, ‘поштеде’ медија и политичке конкуренције. Ми то нисмо имали. Али, нисмо ту да се жалимо. Желимо потцртати главни приоритет ове Владе и мене као премијера: нормалан живот, у нормалном друштву, у нормалном граду“, истиче премијер.

Наглашава како је циљ ове Владе трајно промијенити Кантон Сарајево.

“То можемо учинити само уз вашу помоћ и солидарност, које су пријеко потребне у тренуцима највећих глобалних изазова у каквим се и сами тренутно налазимо“, поручује премијер Форто у свом уводном обраћању.