Фрањевачка књижница у Томиславграду од 6. до 9. травња организира велику акцијску продају књига из своје богате збирке.

Како се наводи, бит ће понуђено 3.000 комада, односно 1.550 наслова свих жанрова који ће се продавати с попустима и до 70 посто од стварне вриједности.

Прва оваква акција организирана је прије три године када је продано око 3.500 књига, углавном дупликата. Тада су продана сва изложена издања из повијести и књижености, док је остало нешто поезије и религије.

Иначе, Фрањевачка књижница у Томиславграду располаже с непроцјењивим књижним фондом од око 40.000 свезака који се састоје од многобројних класичних, књижевних, филозофских, повијесних, моралних, теолошких и природознанствених дјела те књига од непроцјењиве вриједности.

Из споменуте књижнице напомињу како су у непуне четири године рада постали главно информацијско средиште које својим члановима, а њих је тренутно 600, под једнаким увјетима пружају неометан приступ збиркама и мрежним изворима, чиме на један квалитетан начин промичу свијест о културноме наслијеђу фрањевачке заједнице и друштва у којем је заједница дјеловала кроз повијест.