Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине су под водством селектора Иваjла Петева у добром расположењу одрадили вечерашњи тренинг у Хелсинкију.

Капитен Един Џеко остао је у хотелу гдје је имао тренинг опоравка. Џеко који се у недјељу увечер повриједио у утакмици Роме против Наполија по доласку у Хелсинки упућен је на магнетну резонанцу, а резултати ће бити познати сутра, навели су из Фудбалског савеза БиХ.

Касно вечерас екипи би се требали прикључити Харис Дуљевић и Лука Менало.

Након што у сриједу одмјере снаге са Финском у Хелсинкију, “змајеви“ ће 31. марта на сарајевској Грбавици угостити Француску, а између та два квалификациона огледа за Свјетско првенство одиграти и пријатељски сусрет са Костариком 27. марта у Зеници.

Уочи тренинга селектор Петев одржао је први састанак са репрезентативцима БиХ. Прије него што се обратио играчима, генерални секретар Аднан Џемиџић је представио ново руководство Н/ФСБиХ, предсједника Вицу Зељковића те потпредсједнике Ивана Беуса и Ирфана Дурића.

Предсједник Зељковић је у кратком поздравном говору између осталог нагласио:

“У име Савеза и у своје лично име желим да вам се захвалим што сте ту и да вам кажем да је Савез сервис репрезентацији те да ћемо све учинити да вам обезбиједимо најбоље услове за рад. Стављамо ‘завјесу’ на оно што је било, идемо даље, оно што је добро задржаћемо, а грешке исправљати. Успјех репрезентације генерише неке ствари кад је фудбал у питању у Босни и Херцеговини, зато нам је свима важан резултат. Треба да знате да вјерујемо у ваш квалитет и да заједно желимо да стварамо хармонију и добру атмосферу. На крају, још једном понављам, Савез, а и ја лично ћемо увијек бити ту за вас.“

Утакмица првог кола групе Д квалификација за Мундијал 2022. године у Катару играће се у сриједу увечер на Олyмпиа стадиону у Хелсинкију са почетком у 20.45 сати.