Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине вечерас на стадиону “Јохан Кројф” у Амстердаму игра претпосљедњу утакмицу Лиге нација против домаће селекције Холандије.

Душан Бајевић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине уочи поласка за Холандију истакао је да његове изабранике чека тешка утакмица у Лиги нација, али да очекује да ривалу одговоре снажно и јако што би могло на крају донијети и добар резултат.

“Сигурно је да ћемо покушати урадити све најбоље. Задњу утакмицу смо одиграли не толико лоше, али изгубили смо је и тако смо покварили мало атмосферу пред овај наступ који нас очекује. Ради се о веома доброј репрезентацији, која има доста квалитетних играча. То се видјело на првој утакмици коју су играли с нама. Вјерујем да ће играчи и на овој утакмици, као и до сада, бити јаки и снажни. Не желимо, нити хоћемо да се правдамо. Настављамо од утакмице до утакмице до краја, па ћемо видјети“.

Селектор “змајева“ у Амстердаму очекује тежу утакмицу против Холанђана него што је био први дуел у Зеници.

“Чека нас тежа утакмица него у Зеници, али можемо одиграти добро и надати се добром резултату. Нико не може прије утакмице рећи да ће бити неријешено, да ћеш добити или изгубити. Али, морамо одиграти одговорно, јако и снажно. На овим утакмицама је потребна и срећа, вјерујем да ће играчи искористити прилику на најбољи могући начин. Холандија неће одустати од своје игре, али неће ни њима бити лако. Зависи од тога ко боље почне, он би могао доминирати до краја. Биће брзи, јаки, покушаће са стране да одиграју доста тога. Увијек су снажни, доста држе лопту, имају велики посјед од 60-70 посто, али то не значи да ће бити бољи и да ће побиједити“, истакао је Бајевић.

Миралем Пјанић, везњак Барcелоне, такођер је свјестан чињенице да је пред њим и саиграчима тежак задатака на Ајаkc арени.

“Утакмица ће бити тешка. Мотив мора постојати, свако воли играти утакмице против таквих репрезентација. Биће тешко, али морамо одиграти што боље за нашу државу и репрезентацију. У задње вријеме смо имали јаке противнике, који су за нас можда претешки у овом тренутку. Са Холандијом и Италијом показали смо добро лице, с Пољском смо има ли низ несретних околности. Без обзира на проблеме Холандија је добра репрезентација. Као што сам говорио и пред дуел у Зеници биће тешко. Остале су нам двије утакмице Лиге нација и надамо се да ћемо на што бољи начин завршити овај циклус. Биће нових промјена, али на нама је да ово завршимо што боље, играчи да буду спремни и сконцентрисани и да што озбиљније одиграмо ове двије утакмице“, рекао је Пјанић.

Сматра да их је пораз од Ирана уздрмао, јер нису требали и смјели изгубити од такве репрезентације.

“Индивидуално смо пуно јача екипа, али то нисмо показали на терену и нисмо заслужили више од онога што се десило. Мора се знати да је репрезентација задње утакмице пробала доста нових играча, како би видјели на кога се може рачунати за будућност. Репрезентација ће требати доста младих за будуће утакмице и они ће требати преузети неку одговорност на себе. Селектор и стручни штаб је све дао од себе, ми смо радили професионално и остају нам двије утакмице да што боље одиграмо“, нагласио је Пјанић.

Бх. фудбалерима како би остали у игри за опстанак у Лиги нација А на стадиону “Јохан Кројф“ треба побједа. С друге стране холандски селектор Франк де Боер очајнички треба тријумф, јер је већ постао селектор са најгорим стартом на клупи “лала“. За три мјесеца Де Боер је уписао један пораз од Мексика те ремије са БиХ, Италијом и Шпанијом.

Утакмица 5. кола Лиге нација Холандија – БиХ играће се од 18 сати.

Поредак групе 1 Лиге нација А: Пољска 7 бодова, Италија 6, Холандија 5, БиХ 2.