Након паузе због пандемије коронавируса, која је трајала дуже од два мјесеца, фудбалери Сарајева су данас у Тренинг центру Бутмир почели с тренинзима.

Из “бордо“ клуба су истакли да је због строгих епидемиолошких мјера улазак у Тренинг центар Бутмир омогућен искључиво играчима, стручном штабу и другом особљу клуба.

“Поштујемо све епидемиолошке мјере предострожности. Играчи долазе у Тренинг центар Бутмир у својој опреми, а по завршетку тренинга иду кући на туширање и пресвлачење, без задржавања у кампу“, кажу из ФК Сарајево.

Уочи почетка тренажног процеса 18. маја на коронавирус тестирани су играчи, стручни штаб, те особље клуба које је у директном контакту са првотимцима Сарајева, а сви резултати били су негативни.

“Свим играчима и осталом особљу урађени су серолошки тестови на коронавирус. На основу резултата можемо потврдити да немамо позитивних на коронавирус те да одмах можемо приступити тренинзима”, рекао је доктор Реуф Карабег, координатор медицинског тима ФК Сарајево.

Премијер лига БиХ прекинута је 12. марта након што су одиграна 22 кола. У том тренутку лидера на табели било је управо Сарајево са 45 бодова, три више од градског ривала Жељезничара.

Фудбалски савез БиХ још увијек није донио дефинитивну одлуку хоће ли сезона бити потпуно прекинута или настављена.