Полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП) и Управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, наставили су оперативно-тактичку акцију кодног назива „Феникс“ и од раних јутарњих сати врше претресе на подручју Кантона Сарајево и Источно Сарајево.

На основу наредби надлежног суда, полицијски службеници тренутно врше претресе на 16 локација на подручју Кантона Сарајево и седам претреса на подручју Источног Сарајево, а ради документовања и доказивања извршења кривичних дјела „удруживање ради чињења кривичних дјела“,а у вези с кривичним дјелима „пријевара“, „кривотворење исправа“, “утаја”, те “злоупотреба положаја или овлашћења“.

Досад је приликом претреса пронађена и привремено одузета документација која се може довести у везу извршења тих кривичних дјела, те одређена количина наркотичких средстава.

Како је познато, у склопу акције “Феникс” 23. јула извршени су претреси на 18 локација на подручју Кантона Сарајево, пронађени и одузети предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку, док је у ранијем периоду одузето више моторних возила која су била предмет извршења наведених кривичних дјела, саопћено је из ФУП-а.