Футсал репрезентативци Босне и Херцеговине отпутовали су јутрос у Скопље гдје ће 8. априла са Сјеверном Македонијом одиграти меч петог кола групе ”4” квалификација за ЕУРО 2022.

Изабраници селектора Иве Крезе претходна два дана на Илиџи одрадили су три тренинга, а тренер у стручном штабу националног тима БиХ Нијаз Мулахметовић, рекао је:

“Почели смо припреме за посљедње двије квалификационе утакмице у добром расположењу, након што смо обезбиједили пласман на ЕУРО. Без обзира на то, озбиљност и приступ су на високом нивоу. Желимо побједама да завршимо овај квалификациони циклус и да још више поправимо рејтинг, што би нам омогућило бољу позицију у жријебу. С тим у вези настојаћемо да извучемо максимум из ове двије утакмице.“

И репрезентативац Маријо Алаџић сличног је мишљења.

“Осигурали смо наступ на Европском првенству, али ове утакмице ће нам послужити да се још боље уиграмо јер већ сада морамо мислити на оно што нас чека на великом такмичењу. Сви желимо да остваримо двије побједе и квалификације завршимо са максималним учинком“, истакао је Алџић.

Репрезентација БиХ, након меча у Скопљу, у посљедњем колу квалификација за ЕП играт ће против Србије 14. априла у Зеници.