Футсал репрезентативци Босне и Херцеговине у Зеници се припремају за утакмицу квалификација за ЕУРО 2022. са Сјеверном Македонијом.

Селектор Иво Крезо похвалио је играче због залагања и доброг рада.

“За сада све иде по зацртаном плану. Играчи су спремни и у доброј су форми, па и с тим можемо бити задовољни. Не бјежимо од улоге фаворита у предстојећем сусрету. Противника добро познајемо, јер смо се састајали раније. Желимо да се добро припремимо за меч и отворимо овај квалификациони циклус са побједом”, казао је Крезо.

Након меча са Сјеверном Македонијом бх. футсал репрезентативци ће се у Новом Саду састати са Србијом. Селектор се осврнуо и на тај сусрет.

“Они су први фаворит ове групе и пласирали су се на Свјетско првенство. То је екипа која је изузетно квалитетна, а ми ћемо се потрудити да одиграмо што боље јер би нам у том мечу и бод одговарао”, рекао је Крезо.

Капитен Анел Радмиловић сматра да се екипа припрема добро и да веома мотивисано улази у нове квалификације.

“Сматрам да смо добили групу по мјери и да имамо велику прилику да се пласирамо на Европско првенство. Тренирамо у јаком темпу, сви смо здрави и спремни. Види се да се и у клубовима добро ради и у доброј смо форми дошли на ово окупљање. Немамо ни повреда и ако будемо имали озбиљан приступ у свим утакмицама можемо направити огроман успјех. Прва препрека је Сјеверна Македонија. На папиру смо фаворити, али то ништа не значи ако не будемо ми на највишем нивоу. Желимо да освојимо три бода пред тешко гостовање у Србији”, изјавио је Радмиловић.

Сусрет Босна и Херцеговина – Сјеверна Македонија на програму је 28. јануара у 18 сати у Арени “Хусејин Смајловић” у Зеници.