У великом финалу Премијер футсал лиге БиХ тузлански ФЦ Салинес Тузла Сити се састаје са ФЦ Мостар СГ Стаклорад, а сусрет је на распореду 17. априла од 18:00 сати у Мостару.

На данашњој конференцији за медије тузлански клуб поручио је да ће дати све од себе да одбрани прошлогодишњу титулу првака БиХ.

Тренер ФЦ Салинес Тузла Сити, Предраг Рајић тврди да је циљ био ући у финале плej офа, а потом одбранити титулу коју Мостарци силно желе вратити.

“Немојте мислити да се у једној сезони направи тим и сложе коцкице и да је то сада лако одбранити титулу. Не, нимало неће бити лако. Јер они толико желе у свој град вратити титулу првака БиХ. Обећавам да ћемо се борити и дати све од себе да овај град и клуб представимо у најбољем свјетлу и да сви они који нас подржавају, буду поносни “, поручио је Рајић.

Екипа тузланског клуба је спремна и жељна побједе али противник није безазлен, стога слиједи прави спортски окршај на терену.

“Волио бих да љубитељи футсала испрате ово финале и да нам наши вјерни навијачи буду вјетар у леђа, а ми их нећемо разочарати. Пошто нема публике, мислим да домаћи терен не игра неку велику улогу. Мислим да су шансе и нама и њима пола-пола. Ко буде ушао спремнији у утакмицу и имао више жеље за побједом, тај ће и побиједити”, сматра Слободан Рајчевић, капитен Салинеса.

С њим се слаже и Бењамин Авдић, један од играча, који је казао је да протекла сезона није почела најбоље за клуб који је изгубио неколико бодова. Међутим, екипа се убрзо вратила у форму са низом од 12 побједа.

“У финалу очекујем побједу. Али ту су двије подједнако добре и квалитетне екипе. Мислим да ће само жеља и воља ту побиједити”, истиче Авдић.