Трка Формуле 1 за Велику награду Велике Британије неће бити могућа ако елитни спорт не буде изузет од планова обавезног карантина од 14 дана приликом уласка у земљу, речено је данас у Формули 1.

Према тренутним плановима, сезона Формуле 1, уздрмана пандемијом корона вируса, требало би да почне у Аустрији гдје су планиране двије трке без публике. Након тога такмичење би требало да се пресели на Силверстон гдје би се, такође, без публике одржале двије трке у два везана викенда.

Међутим, британска влада планира да уведе обавезни карантин од 14 дана за већину путника који улазе у земљу.

“Двонедјељни карантин онемогућио би одржавање Велике награде Велике Британије ове године”, изјавио је портпарол Формуле 1 за Франс прес.

“Поред тога, то ће имати велики утицај на буквално десетине хиљада послова повезаних са Формулом 1 и ланцима снабдијевања. Ми бисмо се враћали у Британију у авионима у којима би било само особље Ф1, које би било тестирано, тако да је карантин потпуно непотребан”, додао је он.

Ако се не укину карантинске мјере за елитни спорт, оне би могле да имају велики утицај и на учешће енглеских фудбалских клубова у европским такмичењима.