Због изразито лоших временских увјета те бројних застоја на цестама, Хрватски аутоклуб (ХАК) савјетује возачима да одгоде путовање из смјера унутрашњости према Далмацији и обрнуто. Возаче се упозорава да на пут не крећу без зимске опреме.

Због прометне несреће прекинут је промет на државној цести ДЦ1 код Коренице. Обилазак је ДЦ25 Бунић-Дебело Брдо-Пећани, јавио је ХАК у 17.30 сати

Зимски су увјети и забрана промета за камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама, а за остала возила обвезна зимска опрема на већини цеста у Лици, Горском котару, укључујући аутоцесте А1 Загреб-Сплит-Плоче између Босиљева и Масленице, А6 Ријека-Загреб између Киковице и Босиљева, државну цесту ДЦ1 Будачка Ријека-Слуњ-Книн те државну цесту ДЦ3 Здихово-Стубица-Делнице-Киковица.

За камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама нема слободног цестовног правца из смјера унутрашњости према Далмацији те Ријеци или Истри, и обрнуто.

Због олујног вјетра за сав промет затворени су: аутоцеста А1 Загреб-Сплит-Плоче између чворова Свети Рок и Поседарје; Јадранска магистрала између Сења и Свете Марије Магдалене (ДЦ8); државна цеста ДЦ27 Грачац-Затон Обровачки (олујни вјетар, вијавица и снијег); државна цеста ДЦ54 Масленица-Затон Обровачки и Пашки мост.

Само за особна возила отворене су аутоцеста А6 Ријека-Загреб између чворова Киковица и Делнице и ДЦ25 Госпић-Карлобаг, због вјетра и снијега.

Забрана је промета за аутобусе на кат, возила с камп приколицама и мотоцике (И. скупина возила) на Јадранској магистрали између Бакра и Новог Винодолског (ДЦ8), аутоцести А7 Драга-Шмрика и ЛЦ58107 Крижишће-Краљевица, а на Јадранској магистрали између Новог Винодолског и Сења (И. и ИИ. скупина возила) додатно је забрана за доставна возила и возила с наткривеним теретним простором

Забрана је промета за И. скупину возила на ДЦ102-мост Крк (мотоцикли, приколице за становање, камп приколице с три или више осовина, комби возила висине преко 1,9 метара, аутобуси на кат и аутобуси дуплих осовина који вуку приколицу, особна возила која вуку малу приколицу с једном осовином).

Због зимских увјета забрана је промета за камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама, а за остала возила обвезна је зимска опрема на више цеста у Лици, Задарској и Шибенско-книнској жупанији те Горском котару те Истри Лабин-Коромачно, Лабин-Рабац и Лабин-Стари Град.

Колници су мокри или влажни и склиски у већем дијелу земље. У Горском котару, Лици, Славонији, средишњој и сјеверно-западној Хрватској пада снијег, повремено и киша. Снијег ношен јаким вјетром повремено пада и у Хрватском приморју. Могући су одрони. Возачима се савјетује да прилагоде брзину и начин вожње увјетима на цестама, одржавају сигурносни размак између возила и на пут не крећу без прописне зимске опреме.

Чести су застоји иза возила зимске службе која се крећу спорије, па се возаче моли за стрпљење.

У прекиду су: трајектне линије: Призна-Жигљен и Лопар-Валбиска; катамаранске линије: Задар-Сали-Заглав-Задар, Мали Лошињ-Црес-Ријека и Новаља-Раб-Ријека, Сплит-Хвар-Корчула; бродска линија Мали Лошињ-Уније-Сусак, Дубровник-Колочеп-Лопуд-Суђурађ, Вргада-Пакоштане-Биоград. 

На излазу из земље по четири сата чека се на граничном пријелазу Мацељ у путничком промету, а на Брегани у теретном промету. У теретном промету вишесатна су чекања на Горичану, два сата чека се на пријелазу Лупиња, а до пола сата у Мурском Средишћу на излаз из Хрватске.