Амир Хаџиахметовић, везни фудбалер репрезентације БиХ, након дуела са Сјеверном Ирском и Низоземском, оптимиста је уочи посљедњег изазова у овом циклусу, гостовања код Пољске у Лиги нацији.

“Моје мишљење је да смо одиграли двије јако добре утакмице. Против Сјеверне Ирске нам је требало и мало среће. Против Низоземске смо пружили одличну партију и имали можда и боље прилике од њих. Сад се окрећемо трећој утакмицу. Идемо по три бода у Пољску па ћемо да видимо шта ћемо даље. Прилично сам задовољан својом игром, али увијек може боље”, рекао је Хаџиахметовић за интернет страницу Фудбалског савеза БиХ.

Млади везњак сматра да бх. тим мора размишљати о противнику и његовој игри, али прије свега о својој.

“Знамо гдје су они најјачи, на позицијама шпица и иза шпица. Идемо да одрадимо то што је могуће боље и надам се побједи. Максимално озбиљно се спремамо и идемо тамо с оптимизмом”, рекао је Хаџиахметовић и додао:

“Било је тешко психички се подићи, нарочито након пораза на пенале. Кад се изгуби утакмица на такав начин стварно је тешко вратити се психички. Међутим, екипа је то добро одрадила, што се видјело синоћ на терену. Били смо фокусирани и дали смо све од себе. Што се тиче физичке спреме, наравно да је тешко поготово играчима који играју све утакмице. Против Холандије одиграо сам само друго полувријеме и мислим да сам спреман за Пољску. Сигурно је да ће сви пружити свој максимум”.

Хаџиахметовић истиче да је, без обзира на елиминацију из плеј-офа за пласмана на ЕУРО 2020, лијепо бити дио репрезентације БиХ.

“Наравно, након пораза атмосфера није баш идеална, али дружимо се, причамо како да превазиђемо тешкоће, бодримо једни друге и трудимо се да одрадимо ово што је могуће боље”.

Фудбалску репрезентацију БиХ у сриједу у Варшави очекује дуел четвртог кола групе 1 Лиге А против Пољске. Поредак групе 1 након три кола: Италија пет бодова, Низоземска четири, Пољска четири, Босна и Херцеговина два.