ХДЗ БиХ данас је позвао на неодложну примјену Политичког споразума из Мостара о измјенама и допунама Изборног закона Босне и Херцеговине како би се унаприједили демократски темељи БиХ, обезбиједила потпуна једнакост конститутивних народа и остварио кандидатски статус за ЕУ у овој години.

”Позивамо политичке структуре у Босни и Херцеговини, али и наше међународне партнере и њихове представнике у БиХ, на приступање корацима који ће омогућити да БиХ донесемо стабилну, развијену, европску и демократску будућност са приликама које ће моћи одговорити на потребе и тежње свих грађана”, наводи се у саопштењу ХДЗ-а.

Из ХДЗ-а подсјећају да је прије пет година предат захтјев Босне и Херцеговине за чланство у ЕУ и да ова странка реафирмише своју недвосмислену подршку за европску будућност БиХ.

Из ове странке позивају политичке званичнике на конструктиван дијалог и сарадњу како би се што скорије добио кандидатски статус, који је Босни и Херцеговини данас пријеко потребан.

”На том путу апелујемо на поштовање апсолутне једнакости конститутивних народа, као и на заједнички рад који ће донијети потребну ангажованост и напредак”, саопштено је из ХДЗ-а.