Бивши предсједник Баyерна из Минхена Ули Хенес вјерује да након пандемије коронавируса трансфери у фудбалу у блиској будућности неће прелазити 100 милиона еура.

Пандемија коронавируса економски је погодила све лиге свијета, па тако и њемачку Бундеслигу. Утакмице су суспендоване до почетка априла, међутим очекује се да ће се суспензија продужити барем до 30. априла, преноси ЕСПН.

Њемачки клубови зарађују од улазница, пријеноса и спонзора, међутим Хенес истиче да ће зарада овисити о томе да ли ће се утакмице уопште играти у овој сезони.

“Утакмице без гледалаца ипак доносе зараду од тв пријеноса и ако се то деси, ријешит ћемо егсистенцијалне проблеме за сезону 2019/20. Међутим, ако се утакмице не буду играле до Божића, како указују најгоре прогнозе, цијела лига ће доћи под знак питања. Вјерујем да ће се доста ствари у ногомету промијенити, као што су трансфери играча вриједни више од 100 милиона еура”, објашњава Хенес.

Додаје да је у овом тренутну потребно чекати развој ситуације с пандемијом коронавируса, те да су они који прогнозирају прерани повратак фудбала “шарлатани”.