Предсједник Владе Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) Невенко Херцег данас је на састанку с министрицом цивилних послова у Вијећу министара БиХ Анкицом Гудељевић анализирао актуелно здравствено и епидемиолошко стање настало појавом коронавируса, те могућност још ближе заједничке сарадње с циљем подузимања потребних мјера ради спречавања ширења болести.

Херцег је подсјетио на проведене активности које су почеле већ у фебруару, те мјере које је, након проглашења стања несреће, донио кантонални Штаб цивилне заштите.

”У посљедње вријеме епидемиолошко стање у нашем кантону је све озбиљније, односно повећава се број covid-позитивних особа. Кад узмемо у обзир недавно започету школску годину и долазак хладнијих дана онда је видљиво како су пред нама нови изазови. Вјерујем у то да ћемо, као и до сада, на њих знати успјешно одговорити”, рекао је Херцег.

Министрица Гудељевић је похвалила је напоре свих учесника система борбе против коронавируса у ХНК изразивши спремност да, у склопу могућности и надлежности Министарства, помогне рад кантоналних тијела и институција која проводе активности везане за спречавање ширења covida-19.

Херцег и Гудељевић упутили су позив свим грађанима ХНК да поштују препоруке, мјере и наредбе надлежних тијела, изразивши увјерење да ће заједничким напорима и снагама бити побијеђена пандемија коронавируса, наведено је у саопштењу Владе ХНК.