Хитна сједница Скупштине Кантона Сарајево заказана је за данас у 10 сати. Сједница ће бити одржана онлајн, а посланици ће дневни ред утврдити на самој сједници.

Раније је из Службе за протокол и прес КС саопштено да би на овој сједници, на приједлог Владе, требало да се расправља о Приједлогу Одлуке о давању сагласности на Финансијски план Завода здравственог осигурања Кантона Сарајево за 2021. годину и Одлуци о извршавању Финансијског плана Завода здравственог осигурања Кантона Сарајево за 2021. годину, те о Приједлогу Закона о допуни Закона о туризму.

Кантонални премијер Един Форто је на сједници Колегија Скупштине КС казао како је потребно да финансијски план здравственог осигурања заступници Скупштине усвоје до 31. марта 2021. године, када истиче Одлука о привременом финансирању.

Приједлог Закона о допуни Закона о туризму, рекао је он, реакција је Владе КС на економске посљедице које су услиједиле по избијању пандемије коронавируса.

Ова допуна Закона подразумијева умањење износа плаћања чланарине Туристичкој заједници за 50 посто, односно са досадашњих 0,05 посто на 0,025 посто.