Хитна сједница Скупштине Кантона Сарајево, на којој ће заступници разматрати Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о ублажавању негативних економских посљедица и уштедама у КС, по хитном поступку, бит ће одржана данас.

Приједлог је припремила Влада КС и упутила га на разматрање заступницима у Скупштини, како је појаснио премијер Един Форто.

“Због погоршане епидемиолошке ситуације у Кантону Сарајево, измјенама овог закона, које је Влада понудила, омогућено је да се исплати одштета свим онима којима се одлуком Владе забрањује рад, тачније угоститељима. Због тога смо направили пакет помоћи, који ћемо моћи реализирати кроз буџет”, поручио је Форто.

Такођер, договорено је да тематска сједница о сигурносној ситуацији у Кантону Сарајево буде одржана онлине 28. априла.

С тим у вези Колегиј је задужио Министарство унутрашњих послова КС да припреми материјал за ту сједницу и достави га најкасније дванаест дана прије њеног одржавања.

Имајући у виду ургентну потребу и обавезу да се Влади КС омогући извршавање уставних надлежности из ресора који су обухваћени спорним измјенама и допунама закона о организацији и дјелокругу органа управе и управних организација КС, Колегиј је налажио Влади КС да за редовну сједницу Скупштине припреми приједлог измјена и допуна тог закона по хитној процедури.