Отац и менаџер фудбалера Барселоне Лионела Месија Хорхе Орасио Меси навео је да откупна клаузула од 700 милиона еура у уговору више није важећа и да фудбалер може бесплатно да напусти каталонски клуб.

Менаџер је то навео у писму које је послао 30. августа управи шпанске Примере. Он је то послао као одговор на став лиге да је клаузула важећа.

“Не знамо који уговор су анализирали и на којим основама су закључили да садржи клаузулу о раскиду која се активира када играч одлучи да искористи опцију и једнострано раскине уговор, на крају сезоне 2019/2020. То је очигледна грешка Ла лиге”, наводи се у писму лиги које је објавио сајт Калчомеркато.

“Клаузула 8.2.3.6. у уговору који је играч потписао са клубом гласи: ‘Ова надокнада се неће примјењивати ако раскид уговора једностраном одлуком фудбалера ступи на снагу почев од завршетка сезоне 2019/2020. Очигледно је да клаузула од 700 милиона еура није примјењива”, пише у писму Месијевог оца.

Један од најбољих фудбалера свих времена је прошле седмице обавијестио клуб да жели да оде, али Барселона намјерава да га задржи до краја уговора, до јуна 2021. године. Он се позвао на клаузулу у уговору која му омогућава да бесплатно напусти клуб на крају сезоне.

Према тој клаузули Меси је до 10. јуна требало да обавијести управу клуба о одласку и у том случају напустио би Камп Ноу као слободан играч. Тог датума је сезона требало да буде завршена, али је продужена због пандемије.

Месијев отац је у сриједу допутовао у Барселону на разговоре са управом клуба и тада није постигнут договор.