Иако је од одржавања избора у Мостару прошло 27 дана, резултати у граду у којем избора није било пуних 12 година ни данас нису потпуно јасни. Након жалби политичких субјеката, поновним пребројавањем на 14 бирачких мјеста доказане су изборне крађе и манипулације. Због чврстих доказа на темељу мањег узорка, све су гласнији захтјеви према ЦИК-у да изврши поновно пребројавање листића са свих бирачких мјеста.

Средишње изборно повјеренство почетком сијечња објавило је службене резултате и чинило се да је расподјела мандата за Градско вијеће Мостара завршена. Након жалби СИП-у, ипак обрат, поновно пребројавање на неким бирачким мјестима показало је огроман несразмјер између онога што је објављено и стварног стања ствари. Сада је питање хоће ли се поновно бројати сви гласови и ко ће преузети одговорност за све пропусте.

За политолога Хусеина Оручевића, цијели изборни процес дискредитиран је од почетка. Чланови бирачких одбора нису прошли одговарајућу обуку, а листићи су проласком кроз више руку већ контаминирани. Аналитичар Милан Ситарски сматра како би поновно бројање барем донекле вратило повјерење грађана у изборни процес.

Средишње изборно повјеренство до 20. сијечња мора објавити потврђене службене резултате избора након чега тече рок за расписивање конституирајуће сједнице Градског вијећа. Захтјевима странака придружили су се и представници Међународне заједнице, а Валентин Инзко поручује – тко није крао нема се чега ни бојати.