Након пораза (1:0) од Словеније у Љубљани, хрватска ногометна репрезентација данас у 18 сати на Рујевици игра сусрет другог кола скупине Х еуропских квалификација за Свјетско првенство у Катару.

Ватрени су након првог пораза од Словеније у повијести изгубили право на кикс и данас морају узети сва три бода.

Изборник Златко Далић вратит ће се на сустав игре с једним нападачем, па се очекује да ће за пробоје по боковима на десној страни бити задужени Јосип Брекало и Шиме Врсаљко, а на лијевој Иван Перишић, преноси bild.ba.

“Пуно смо разговарали о свему у протекла два дана, анализирали пуно ствари. Свјесни смо да нисмо били довољно добри да направимо резултат, барем да не изгубимо. Свјесни смо да заслужујемо критике, поготово ја. Ја сам изборник, ја ту момчад водим и селекционирам и од тога не бјежим. Дакле, на мени је да порадим на томе да се поправимо и да будемо онакви какви морамо бити. Моја је амбиција пуно већа од онога што Хрватска тренутно показује и како игра. Прихваћам све критике, иако би прича, да смо забили погодак на почетку из оних двију прилика, била сасвим друкчија. Вјеројатно бисмо говорили о одличној тактици, о учинковитом ромбу, Влашићу и Крамарићу, надопуњавању, голу, приликама”, рекао је Далић.

“Кипар је добро организирана момчад која се брани с пуно играча. Разговарали смо и о прошлој, и о овој утакмици, треба нападати дубину, простор иза леђа противничке обране. Морамо бити концентрирани и стрпљиви, то је то. Надам се да ћемо у игри према напријед успјети направити прилику више и побиједити. Морамо пустити на страну такозване индивидуалне утакмице, важно је да сутра будемо колектив. Нити ћу ја, нити ће итко други сам побиједити утакмицу, битно је да будемо као један и по том питању направимо искорак”, рекао је нападач Анте Будимир.

Бит ће то први двобој Хрватске и Кипра у квалификацијама за еуропско или свјетско првенство, а други у повијести. Кипрани су у рујну 2014. гостовали у Пули, кад је Хрватска славила с 2-0, а стријелац оба поготка био је Марио Манџукић.