Златко Далић, изборник хрватске ногометне ”А” репрезентације данас је објавио попис од 26 играча за Еуропско првенство које ”ватрени” отварају утакмицом 13. липња на ”Вемблију” против Енглеске.

На Далићевом привременом попису играча, који ће тек 1. липња постати дефинитиван, за наставак Еуропског првенства одабрани су:

Голмани: Доминик Ливаковић (Динамо Загреб), Ловре Калинић (Хајдук), Симон Слуга (Лутон), претпозив: Ивица Ивушић (Осијек).

Обрамбени: Шиме Врсаљко (Атлетико Мадрид), Домагој Вида (Бешиктасш, Јосип Јурановић (Легиа), Дејан Ловрен (Зенит), Дује Ћалета-Цар (Олимпик Марсеј), Борна Баришић (Глазгов Ренџерс), Миле Шкорић (Осијек), Јошко Гвардиол (Динамо Загреб), претпозив: Филип Уремовић (Рубин Казан), Марин Понграчић (Волфсбург).

Везњаци: Лука Модрић (Реал Мадрид), Марцело Брозовић (Интер), Милан Бадељ (Ђеноа), Матео Ковачић (Цхелсеа), Никола Влашић (ЦСКА Москва), Марио Пашалић (Аталанта), Лука Иванушец (Динамо Загреб), претпозиви: Никола Моро (Динамо Москва), Ловро Мајер (Динамо Загреб), Тома Башић (Бордо).

Нападачи: Бруно Петковић (Динамо Загреб), Иван Перишић (Интер), Андреј Крамарић (Хофенхајм), Јосип Брекало (Волфсбург), Анте Ребић (Милан), Мислав Оршић (Динамо Загреб), Анте Будимир (Осасуна), претпозиви: Кристијан Ловрић (Горица), Марко Ливаја (Хајдук).

„Ово је попис најбољих играча које Хрватска тренутно има, очекујем и веселим се да ће сви бити спремни”, казао је Далић.

Далић је као проблем истакнуо мањак времена за припреме те постојање јаза међу генерацијама у репрезентативном саставу, оцијенивши како су репрезентацији изостали добри резултати у одиграној УЕФА Лиги нација.

„Очекујем да ћемо остварити први циљ, а то је за почетак да прођемо групу. Имат ћемо тешке противнике, посебно Енглезе на ‘Wемблеyу’, домаћине”, додао је Далић.

Изборник је казао како је љествица за хрватску репрезентацију дигнута високо, посебно након освојеног другог мјеста на Свјетском првенству у Русији, те како настоје та очекивања оправдати.

Далић је данас службено представио Ведрана Ћорлуку као свог новог помоћника и члана стожера који ће наслиједити Ивицу Олића због његовог одласка у московски ЦСКА.

Далић је казао како очекује велику помоћ, критике и савјете за формирање игре од Ћорлуке као донедавног репрезентативца.

Ћорлука је казао да је јучер одиграо посљедњу утакмицу за Локомотиву из Москве која је уједно била његова задња утакмица у каријери.

„Остајем у стожеру за припреме и надолазећи ЕУРО, а након тога ћемо видјети. Видим се у томе и уписат ћу тренерску академију јер то је пут којим желим ићи”, најавио је Ћорлука.

Хрватска ногометна ”А” репрезентација за ЕУРО припремат ће се у Ровињу од 25. до 31. свибња, а до 1. липња у поноћи задњи је рок за предају коначнога пописа играча за Еуропско првенство.

Хрватска ће 1. липња у Великој Горици угостити Арменију у пријатељској утакмици, а посљедњи испит уочи ЕП-а имат ће у Бриселу 6. липња против Белгије, првопласиране момчади са ФИФА-ине свјетске ранг-листе