Стожер цивилне заштите Републике Хрватске, у склопу попуштања епидемиолошких мјера, донио је одлуку о отварању тераса кафића и ресторана које ће моћи радити од шест до 22 сата.

Стожер је данас, у склопу попуштања мјера, донио одлуку о отварању терасе кафића и ресторана које ће моћи радити од шест до 22 сата без пуштања музике, те се допуштају тренинзи у затвореном уз придржавање епидемиолошких мјера. Одлука ступа на снагу 1. марта.

Према одлуци, забрањена су одржавања свих јавних догађања и окупљања на којима је присутно више од 25 особа на једном мјесту. На приватним окупљањима и свечаностима може бити присутно највише 10 особа из највише два различита кућанства, те јавна догађања, као и окупљања и свечаности свих врста могу трајати најдуже до 22 сата.

На сахранама, посљедњим испраћајима и полагањима урни може бити присутно највише 25 особа, сућут ожалошћенима се не смије изражавати блиским контактом, а управе гробља обвезне су надзирати придржавање протуепидемијских мјера.

Ограничење радног времена за пекарнице и трговине крухом и пекарским производима је до 22 сата, а одлуком је забрањена продаја алкохолних пића у времену од 22 сата до 6 сати.

Радно вријеме касина, аутомат клубова и уплатних мјеста за клађење може бити од осам до 22 сата, уз забрану пружања угоститељских услуга.

Спортска натјецања и тренинзи који су допуштени могу се одржавати само без гледатеља и уз строго придржавање свих прописаних епидемиолошких мјера и посебних препорука и упута Хрватског завода за јавно здравство, а организатори су обвезни осигурати да се сви спорташи и нужно техничко особље које је присутно придржавају прописаних епидемиолошких мјера те да се спортски објекти изнимно користе само за потребе допуштених активности.

Обвезно је кориштење маски за лице или медицинских маски на отвореном простору када није могуће одржавати физичку дистанцу од најмање 1.5 метар.