Хрватски Ускок је подигао оптужницу против граничног полицајца у Имотском који је скривао бјегунца с двију потјерница и службеним га аутомобилом возио до илегалних граничних пријелаза.

Граничног полицајца Ускок терети да је од 4. до 24.новембра прошле године, иако је био дужан пријавити сваку особу која пријеђе или покуша пријећи границу изван граничног пријелаза, односно особу која избјегне граничну контролу, омогућио једном осуђенику да незаконито борави у Хрватској те незаконито улази и излази с њеног територија.

Знајући да су за тим осуђеником расписане међународне потјернице на темељу пресуда надлежних судова у Црној Гори те Босни и Херцеговини, а којима је осуђен на затворске казне, с намјером да осуђеник не буде ухићен и изручен наведеним државама, у два наврата полицајац није пријавио његов боравак у Хрватској нити је сачинио извјешћа о прекршају из Закона о надзору државне границе, кажу у Ускоку.

Наводе и да је полицајац два пута службеним возилом осуђеника превезао до границе с БиХ како би избјегавајући граничну контролу напустио Хрватску изван граничног пријелаза.

На тај је начин вишеструком осуђенику омогућио да слободно борави и креће се на хрватском територију те да избјегне ухићење и изручење Црној Гори и Босни и Херцеговини, извијестило је хрватско тужилаштво, преноси Хина.