Рукометна репрезентација Хрватске је у кључној утакмици за други круг након пуно муке побиједила Катар 26:23 и с три бода ће наставити такмичење. Катар ће пренијети два бода, а Јапан један, онај који је освојио против Хрватске.

Хрватска је имала предност тиком читавог сусрета, но нити у једном тренутку она није износила више од три разлике.

Добрим отварањем Хрватска је успјела у 12. минути повести са 6:3, а предност од барем два гола држала је до 10:8. Катар је у завршници првог дијела успио изједначити на 10:10, па 11:11, али Мамић и Штрлек су головима у посљедњих 90 секунди повисили на 13:11.

У другом полувремену Катар се у неколико наврата приближио на само гол заостатка, а да не би дошло до преокрета побринуо се одлични голман Шего који је одбранио чак четири седмерца супарника.

Мануел Штрлек постигао је шест голова за Хрватску, по пет су додали Марино Марић и Марко Мамић, док је Франкис Марцо постигао седам погодака за Катар.

Први супарник Хрватске у другом кругу биће Бахреин, који је заузео треће мјесто у скупини Д, а у наставку првенства Хрвати ће још одмјерити снаге с Аргентином и Данском. Само двије првопласиране репрезентације из другог круга пласираће се у четвртфинале.