Десетеро чланова Владе у четвртак ће се јавно цијепити против коронавируса, извијестио је гласноговорник Владе Марко Милић на Тwиттеру, а међу њима нема оних који су до сада пребољели коронавирус и стекли природни имунитет.

Уочи сједнице Владе, цијепит ће се министар хрватских бранитеља Томо Медвед, министар финанција Здравко Марић, министар обране Марио Баножић, министар рада, мировинског сустава Јосип Аладровић, министрица културе и медија Нина Обуљен Коржинек, министар господарства Томислав Ћорић, министар градитељства и просторног уређења Дарко Хорват, министар вањских послова Гордан Грлић Радман, министрица пољопривреде Марија Вучковић те министар знаности и образовања Радован Фуцхс.

Милић је извијестио да ће се јавно цијепљење одржати у Националној и свеучилишној књижници у 11 сати и 15 минута.

У уторак су цјепиво примили и чланови Националног стожера цивилне заштите који до сада нису стекли природни имунитет.

Премијер Андреј Пленковић у емисији Хрватског радија “А сада Влада” у сриједу је казао да је цјепиво најучинковитије средство борбе против коронавируса, а да су се сви министри спремни цијепити, укључујући и оне који су пребољели коронавирус.

Ипак, међу министрима који ће се сутра јавно цијепити нису они који су пребољели коронавирус и стекли природни имунитет, а Пленковић је рекао да ће они конзултирати лијечнике, инфектологе и видјети је ли то примјерено и опортуно.

“Нас је шестеро који смо пребољели коронавирус. Наша је логика била да морамо дати цјепиво онима којима је најпотребније, ако нетко има имунитет неко вријеме, боље је да се цијепи нетко тко сутра може имати озбиљних здравствених проблема”, казао је Пленковић.