Хрватска ногометна репрезентација квалификације за Свјетско ногометно првенство 2022. у Катару отвара против Словеније на љубљанском стадиону Стожице. Сусрет почиње у 20:45 сат.

“Наш циљ се зна и од њега не одступамо, то је пласман у Катар. Дакле, морамо освајати бодове, а којом динамиком, то је мање битно, најважније је пласирати се. Битно је добро стартати, очекујем да будемо јако мотивирани, одговорни и озбиљни, јер само тако можемо направити резултат”, изјавио је хрватски изборник Златко Далић.

Наравно, оптимистичан је уочи важног двобоја и словенски изборник Матјаж Кек.

“Кроз утакмице у Лиги нација успјели смо саставити хомогену језгру играча који су се солидним резултатом побринули да с мало оптимизма,пуно жеље и мотивације можемо очекивати ​​почетак ових квалификација”, казао је Кек.

Хрватске је са Словенијом играла девет пута и од тога шест пута побиједила те трипут ремизирала. Али, већином су били подоста тијесни тако да Далићеви изабраници морају бити концентрирани и на највишој разини својих могућности.

Двобој ће судити Шпањолац Антонио Матеу, који је већ трипут дијелио правду на утакмицама хрватске репрезентације и сва три пута је побиједила – Бугарску 2014. 1:0, Украјину 2017. 1:0 и Исланд 2018. 2:1.

Иначе, СП 2022. ће се одржати први пут у повијести у јесенско-зимском раздобљу, између 21. студеног и 18. просинца. Бранитељ наслова је Француска, а допрвак Хрватска.