Женска рукометна репрезентација Хрватске на отварању Еуропског првенства побиједила је Мађарску 24:22 у данском Колдингу.

Јунакиња великог резултата била је голманица Теа Пијевић.

Ћамила Мичијевић је с четири поготка била најбољи стријелац Хрватске, док су по три поготка постигле Катарина Јежић и Ана Дебелић. Двапут су мрежу затресле Валентина Блажевић, Маријета Видак, Дора Крсник, Лариса Калаус и Стела Посавец, а по једном Паула Посавец, Јосипа Мамић и Тена Јапунџа. Вратарица Теа Пијевић скупила је десет обрана.

Мађарице је с девет погодака предводила Катрин Гита Клујбер.

Друга утакмица ове скупине, у којој се састају Низоземска и Србија, на распореду је у суботу, а Хрватска ће против Низоземки играти у недјељу од 18:15.

У изједначеној утакмици изабранице Ненада Шоштарића су до вриједне побједе, која може значити пласман у други круг натјецања, стигле захваљујући мирнијој и прецизнијој игри у завршних 13 минута у које су Мађарице ушле с голом предности (19:18).

Но, услиједила је серија хрватских рукометашица од 5:0 којом су стекле одлучујућа четири поготка предности. У тој су завршници по два гола постигле Блажевић и Дебелић, а по један Калаус и Јежић. До краја двобоја Мађарице су успјеле само ублажити пораз.