А свој први Бајрам, 85-годишња нана Салиха Бешић из села Фаљићи код Завидовића дочекаће у новом дому. Пројекат изградње њене нове куће покренут је након што је БХТ1 прије два мјесеца објавио њену тужну животну причу. На дјелу су хуманост показали људи широм свијета, а након прикупљеног новца, изградњу куће за нану Салиху омогућила је Хуманитарна организација „Осмијех БХ“ из Жепча.

Само два мјесеца након што је тужна животна прича 85-годишње Салихе Бешић доспјела у јавност, хуманитарна организација „Осмијех БХ“ из Жепча окончала је градњу нове куће за ову жену. Њени тешки животни услови ускоро ће бити прошлост.

ЕМИНА ДЕДИЋ КАМЕРИЋ, предсједница ХО „Осмијех БХ“, Жепче

“У току Рамазана смо наишли на овај случај тако да одмах сам направила апел и ево, два мјесеца, значи непуна два мјесеца, већ смо покрили кућу”.

Према процјени извођача радова Салиха Бешич у нову кућу уселиће у наредних двадесетак дана. Ова вијест посебно је обрадовала удружења жена из далеке Аустралије, која су осигурала и највише средстава за реализацију пројекта.

ЕМИНА МОДРОЊА, Удружење жена „Нобл Парк“, Мелбурн

“Ова хуманитарна акција трајала је нешто мање од два мјесеца и ми смо јако поносни и задовољни и радом наших волонтера из ХО Осмијех доле на терену, а посебно наше Емине”.

Хуманитарна организација „Осмијех БХ“ Жепче у Горњој Голубињи изградила је кућу за породицу Нермина Тутњића, која је без крова над главом остала током природне несреће 2014. године. Пројекат је вриједан 100.000 марака.

НЕРМИН ТУТЊИЋ, корисник пројекта

“Захваљујем се свим добрим људима који су учествовали марку једну у изградњи моје ево породичне куће”.

Хуманитарна организација Осмијех БХ из Жепча реализовала је и десетине других пројеката подршке социјално угроженом становништву. Њени волонтери, без обзира на то што никада нису имали подршку државе, најављу да ће да наставе своју хуману мисију.