Сениорске фудбалске репрезентативке Босне и Херцеговине окупиле су се у Тренинг центру Ногометног/Фудбалског савеза БиХ (Н/ФС БиХ) у Зеници и почеле припреме за пријатељске сусрете са Албанијом и Мађарском.

“Пред нама су двије тест утакмице са Албанијом и Мађарском и то ће бити веома квалитетне провјере. Позвали смо 25 играчица, а осим Мелисе Хасанбеговић и Минеле Гачанице све наступају у нашој земљи. Циљ овог окупљања је да провјеримо све младе играчице како бисмо што боље селектирали ‘А’ тим за нове квалификације. Важно нам је да играчице које су мање играле у прошлом циклусу добију минутажу и покажу свој квалитет. Нећемо занемарити резултат јер увијек желимо да побиједимо, али најбитније у овом тренутку је да провјеримо све играчице“, изјавила је Самира Хурем, селекторка БиХ.

И репрезентативка БиХ Дајана Спасојевић је прије данашњег тренинга изјавила да сматра да ће имати квалитетне провјере у предстојећа два меча.

“Након дужег времена поново смо на окупу и ту су већином играчице из нашег првенства. Очекују нас добре провјере против квалитетних екипа. Бит ће ово одлична прилика за млађе играчице да покажу шта знају, али и нама искуснијим да се додатно уиграмо пред обавезе које нам слиједе“, казала је Спасојевић.

Утакмица са Албанијом игра се 9. априла у 16 сати у зеничком Тренинг кампу Н/ФС БиХ, а са Мађарском четири дана послије у Телкију.