Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ обавјештава сва лица са правом гласа да је до 17. августа омогућен увид у изводе из привремених бирачких спискова да би могли да провјере, исправе или допуне личне податке код надлежних органа.

“У ову сврху изборне комисије су припремиле План излагања извода из привремених бирачких спискова, те обавјештавају бираче да се извод налази у центрима за бирачки списак, мјесним заједницама и другим погодним мјестима /интернет–страница, огласна плоча општине/града…”, навели су из ЦИК-а.

Уколико утврде потребу да се нешто мијења, држављани БиХ с бирачким правом треба одмах да контактирају надлежну матичну канцеларију и центар за бирачки списак да би се извршиле потребне исправке или допуне.

ЦИК је позвао све који имају информацију да се на изводима из привремених бирачких спискова и лица која су умрла да о томе одмах обавијесте надлежну матичну канцеларију и центар за бирачки списак да би се подаци тих особа избрисали са коначних бирачких спискова.

Грађани са правом гласа моћи ће да се код надлежног органа опредијеле и за мјесто и начин гласања.

Послије 17. августа више се неће бити могуће вршити исправке на коначним бирачким списковима који ће користити за потребе провођења локалних избора 2020. године, напоменули су из ЦИК-а БиХ.