ЦИК БиХ је овјерио пријаве за учешће на изборима у Граду Мостару за 23 политичке странке и осам независних кандоидата, ко у потпуности испуњавају законом прописане услове.

Разматрајући Извјештај о извршеним провјерама пријава политичких странака и неовисних кандидата Централна изборна комисија БиХ је на сједници одржаној данас почела процес овјере политичких субјеката за учешће на предстојећим локалним изборима 2020. године у Граду Мостару заказаним за недјељу, 20. децембра ове године.

Централна изборна комисија БиХ је данас овјерила пријаве за учешће на изборима у Граду Мостару за 23 политичке странке, које у потпуности испуњавају законом прописане увјете за овјеру.

Због недостатака у пријави (недовољан број валидних потписа подршке бирача или недостаје доказ о уплати таксе) 15 политичких странака ће бити обавјештене о недостацима и оставит ће им се рок од два дана да отклоне недостатке. Одбијена је пријава једне политичке странке због недовољног броја поднесених потписа подршке бирача.

Централна изборна комисија БиХ је данас овјерила пријаве за учешће на изборима у Граду Мостару за осам независних кандидата који у потпуности испуњавају законом прописане услове. Одбијена је пријава једног независног кандидата јер пријава садржи више недостатака.

Након што оконча процес овјере пријава политичких субјеката за учешће на Локалним изборима 2020. године у Граду Мостару, Централна изборна комисија БиХ ће преглед овјерених политичких субјеката објавити на wеб страници Централне изборне комисије БиХ, саопћено је из Уреда за информирање ЦИК-а БиХ.